Intrebari

Alegerea Chitarei potrivite?
.Nimănui nu-i place să cânte pe o chitară nepotrivită, iar cum la început nu ai nevoie de prea multe obstacole în calea ta, aş vrea să acorzi destul de multă importanţă acestui aspect.

Aş vrea să-ţi subliniez încă o dată că alegerea tipului potrivit de chitară este foarte importantă. Am întâlnit multe persoane care au dorit să cânte pe chitară electrică, însă şi-au cumpărat sau li s-a oferit cadou o chitară acustică sau clasică, pe considerentul că ordinea cronologică de învăţare a instrumentelor este: chitară acustică sau clasică şi abia apoi electrică. Nimic mai greşit! Cele 3 instrumente sunt total diferite şi sunt folosite în stiluri muzicale diferite.

Rezultatul a fost de cele mai multe ori următorul – pierderea interesului faţă de chitară, din simplul fapt că nivelul abilitaţilor la început este considerat a fi dat de calitatea instrumentului. Vei râde, însă am întâlnit multe persoane care consideră că o piesă, riff, etc., nu sună bine, pentru că nu este cantată pe aceeaşi chitară ca şi a artistului care a înregistrat iniţial acea piesă. Şi eu, personal, când aveam 13 ani, credeam că voi cânta mult mai bine, dacă aş avea Gibsonul pe care cânta Slash.

Aşadar, alegerea chitarei potrivite nu este doar importantă, ci şi necesară, aşa cum am subliniat mai sus.

Electrică, acustică sau clasică ?

Eternă întrebare a celor aflaţi la început de drum – Ce chitara să-mi cumpăr ? Nimic mai simplu!

Întrebarea pe care ar trebui, de fapt, să ţi-o pui este – Ce ai vrea să poţi cânta la chitară?, pentru că motivul pentru care vrei să te apuci de studiul chitarei este de cele mai multe ori legat de faptul că ai văzut pe cineva cântând la chitară (poate fi un prieten sau artistul tău preferat) şi ai dori şi tu să poţi cânta la fel.

Cele 3 tipuri de chitare (acustică, clasică, electrică) au întrebuinţări diferite : chitara electrică este folosită predominat în muzică rock, metal, blues, etc., chitara acustică în muzică pop, folk şi uneori în rock, iar chitara clasică, în muzica clasică.

În funcţie de preferinţele tale muzicale şi de scopurile tale, trebuie să faci una dintre alegeri.

În cazul multor persoane, prima chitară cumpărată a fost o chitară acustică sau clasică, deşi dorinţa se îndrepta spre o chitară electrică. Motivul invocat avea de-a face printre altele şi cu neîncrederea în persistenta interesului faţă de chitară. Nimic mai adevărat! Dacă nu eşti hotărât să investeşti timp şi energie pentru a exersa, chiar şi pentru nivel de hobby, o chitară electrică este într-adevăr o investiţie prea mare.

Însă, dacă tot ceea ce visezi este să cânţi la chitara şi eşti dispus să munceşti oricât pentru a putea cânta piesele preferate sau de a compune, o investiţie iniţială într-o chitară acustică şi abia apoi într-o chitară electrică, nu are sens din punct de vedere financiar.

Aşadar, alegerea unei chitare trebuie întotdeauna să coincidă cu scopul tău, adică – ce vrei să poţi cânta la o chitară.

Aceasta este intrebarea clasica aparuta la chitaristi in special cei incepatori.Din pacate aceasta pagina nu imi permite sa dau toate raspunsurile intrebarilor aici.Daca aveti anumite intrebari puteti sa mi le adresati pe facebook,pe email sau pe mess.,iar eu voi da raspunsul intr-un post sau pe loc(daca intrebarea nu consta in ceva de interes public)

SUCCESURI, cu drag Marele Urss 😉

 

sursa http://www.the-guitar.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s